Fargeriet kafé ble startet i 1994 og holder til i hjertet av Sand. Kaféen er Hiimsmoens ansikt utad og et bindeledd mellom bygda og kollektivet. Kaféen selger hjemmelaget god mat med variert meny.

Målet med driften er å gi et rusfritt tilbud til ungdom og voksne i bygda, samt og være et møtested. Kaféen holder til i Gata 12 på Sand og driftes hele året, om sommeren er også Rones åpen, som ligger rett over gaten.

Kaféen driftes av Hanne Lund Johansen og er en lærlingbedrift. På kaféen arbeider både mennesker fra bygda og ungdommer fra kollektivet. kaféen har et arbeidstreningstilbud hvor ungdommene fra Kollektivet kan øve på å delta i arbeidslivet på egne premisser. De får mulighet til å starte når de selv føler seg klar og får tett oppfølging underveis. Det er også muligheter for å ta fagbrev og utfordre seg i ulike oppgaver på kaféen innen salg, servering, matlaging, baristakunst, hygiene og kundeforhold.

Vi tenker at arbeidstreningen kan være med på å gi våre ungdommer god trening i sosiale ferdigheter og forventinger fra arbeidslivet. Det vil være med på å gi ungdommene en følelse av mestring og kunne tette noen hull på CVen deres, samt gi dem et naturlig avbrekk fra hverdagen.

Arbeid og meningsfullt innhold i hverdagen er en viktig faktor for livskvalitet og mestring. Det å gi ungdommene en grunn til å stå opp og en opplevelse av å være betydningsfull tenker vi er viktige faktorer og en sentral del i behandlingstilbudet. Ferdighetene som læres på kafeen kan fungere som viktige byggesteiner videre i livet.

 

Besøk gjerne kafeen på deres facebookside:

https://www.facebook.com/fargerietkafe/

Kjøkken Inne i fargeriet kafe