Hiimsmoen bruker ofte turer til å bygge allianser med ungdommene, og noen ganger hjelpe dem ut av et destruktivt mønster. Man kan jobbe mot et felles mål hvor turen kan være målet. Vi tenker at turer er bra for å få positive erfaringer og skape felles minner sammen.

Aktiviteter

Vi har i alle år erfart at aktiviteter både kan forebygge negativ adferd og redusere risiko for fortsatt negativ utvikling. De aktivitetene vi har er basert på frivillighet og på hva den enkelte ungdom er interessert i. På kollektivet har vi mange muligheter til ulike aktiviteter: Ridning, styrketrening, yoga, jogging, skating, klatresopp, bordtennis, biljard, dykking, musikk: instrumenter og sang, maling og andre typer kreative hobbyaktiviteter.

I tillegg er det ulike fritidsaktiviteter å delta på i bygda: Ulike former for ballspill: fotball, innebandy, volleyball osv., klatring, kor, svømmehall, alpinanlegg i nærmiljøet. Vi har inngått avtaler med treningssenter og leie / bruk av gymsal /idrettshall.  I tillegg innbyr nærområdet til dagsturer med ulikt innhold fra seiling til fotturer i fjellet.

Dersom elevene flytter til Stavanger utvides mulighetene til å finne fritidsaktiviteter som passer den enkelte. Elevene får dekket en fast fritidsaktivitet og det legges opp til en ukentlig fellesaktivitet.

Turer

En del av vår kultur bygger på å være ute på tur sammen og skape nye erfaringer knyttet til høytider.  På flere av turene deltar alle bofellesskapene. Vi legger opp til et årshjul som følger skolens ferier. Vi har et tilbud om 6 fellesturer;

  • Vinterferien reiser vi til Hardangervidda eller andre hytter hvor fokuset er å være sammen og gjøre aktiviteter både ute og inne.
  • Påsken reiser vi til Røldal. Her finnes alpinanlegg, og tilbud for langrennski, snø aktiviteter, lek, toppturer og innekos på hytta.
  • Rundt 17. mai reiser vi til Skogerøya utenfor Lillesand. Her er fokus på aktivitet som volleyball, fotball, indianerlek, båtliv, fiske og mye god mat. På denne turen er også utskrevne elever og deres familier invitert, og ungdommene får mulighet til å utveksle erfaringer med noen som har vært gjennom det samme som dem.
  • Om sommeren reiser vi ofte til Skåtøy, en øy utenfor Kragerø. Her er det båtliv med vannski, wakeboard, kajakk, fiske, soling, bading og lek som volleyball, badmington, fotball og lignende. Med fokus på lek og aktiviteter og knytte tettere bånd.
  • I Høstferien reiser vi til Røvær som er en øy utenfor Haugesund. Her bor vi sammen i et stort båthus hvor båtliv, kajakk og fiske er sentralt. Om været er litt ille, eller man foretrekker å være inne, sitter man ofte sammen i stua med hobby aktiviteter som strikking, tegning, akupunktur, og mafialek. Mattradisjoner som lammelår og skaldyrsaften er med på å skape fine øyeblikk og gode samtaler.
  • Nyttårsaften reiser vi ofte sammen til Hafjell, Lillehammer. Her leier vi en gård med tilgang til stort alpinanlegg hver dag. Nyttårsmiddag med dekket bord og finstas på. Innekos er sentralt etter en lang dag ute. Samt fyrverkeri med utsikt over hele Lillehammer.

Utenom våre faste tradisjonsturer er det også stor mulighet for andre helge- og aktivitetsturer som arrangeres ulikt hvert år. Ungdommene får selv være med på å påvirke hvor vi reiser og hva vi gjør. Det kan være for eksempel helgeturer til Haugesund, Stavanger eller andre byer, eller større turer til Sverige, badeland i Bø, klatreparker og lignende. 

 

kajakk